Lampbestellen aangesloten bij Webwinkelkeur

Lampbestellen.nl is aangesloten bij WebwinkelKeur.

Sinds 04-01-2021 is Lampbestellen.nl door de keuring gekomen van WebwinkelKeur. Dit betekent dat Lampbestellen.nl voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.

We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van Lampbestellen.nl onderstreept.

Met een goedkeuring alleen houdt het niet op. WebwinkelKeur is een modern keurmerk dat blijft continu toezien op de betrouwbaarheid van haar leden. Zo kunnen consumenten er terecht met klachten en kunnen zij de aangesloten webwinkels (publiekelijk) beoordelen. Als consument heb je dus extra zekerheden bij een webwinkel die is aangesloten bij dit keurmerk.

Als onafhankelijk derde staat WebwinkelKeur dan ook garant voor de echtheid van de klantbeoordelingen en voor de betrouwbaarheid van haar leden. Kortom weer een extra reden om bij Lampbestellen.nl te kopen.

De perfecte woonkamer verlichting

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verlichting in huis bestaat uit verschillende onderdelen: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Dat is dan ook niet anders in de woonkamer! De woonkamer is de ruimte waar we het meeste tijd spenderen. Op welke manier maak je de beste combinatie tussen basis, functie én sfeer?

Zorg voor voldoende basisverlichting

Het plaatsen van basisverlichting is erg belangrijk. Hiermee verlicht je de gehele woonkamer. Deze verlichting is aangesloten op de hoofdschakelaar en wordt vaak als eerste ingeschakeld als je de woonkamer binnenkomt.

De basisverlichting wordt meestal aan het plafond bevestigd met bijvoorbeeld een plafondlamp of spotjes. Check eens onze S7452.00 Higlight Maxi Rebel wit spot. Perfect als basis, en dat niet enkel in je woonkamer!

Functionele verlichting is essentieel

In elke ruimte heeft verlichting vaak een functie. In de woonkamer maken we gebruik van functionele verlichting als we een boek willen lezen of als we nog even willen werken. Dan kies je het beste voor een goede tafellamp of een richtbare vloerlamp. Je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen naar onze Davin vloerlamp.

Sfeer: het dimmen van je woonkamer lampen

Ben je klaar om te ontspannen? Perfect! Een decoratieve tafellamp zet je woonkamer al meteen in een aangenamere setting. Kies hierbij dan voor een lichtbron met maximaal 2700 Kelvin. Onze tafellamp Fonzo kun je eigenlijk gebruiken voor zowel functionele verlichting als sfeerverlichting. Deze is dimbaar met een externe dimmer en zo bepaal jij dus jouw gezellige sfeer in de avond!

Hou rekening met je woonstijl

Kies ervoor om je eigen persoonlijke stijl en smaak door te trekken in jouw verlichting, dat geeft het mooiste effect. Ben jij een grote aanhanger van de industriële woonstijl? Word jij helemaal verliefd op donkere en houten accenten? Of verkies je toch liever wat moderne verlichting? Aan jou de keuze, zolang het maar een echte sfeermaker is!

Warm led-licht voor de donkere wintermaanden

blog verlichting winter rmaanden

Het wordt weer vroeg donker – ideaal voor lange, gezellige avonden in een sfeervol verlichte woonkamer. Bij sfeerverlichting denk je waarschijnlijk meteen aan het warme licht van een ouderwetse gloeilamp, maar wist je dat ook moderne led-verlichting mooi warm licht kan geven? En je bespaart er op de lange termijn nog geld mee ook! Hier lees je meer over de verschillen tussen led-lampen en gloeilampen, en de mogelijkheden van warm led-licht tijdens deze donkere maanden.

Het verschil tussen led-licht en gloeilampen

Het grote verschil tussen led-lampen en gloeilampen is de manier waarop ze licht geven. Bij een gloeilamp wordt een grote stroom door een dunne gloeidraad gestuurd. Deze draad wordt hierdoor heet en begint uiteindelijk te gloeien. Een gloeilamp zet dus meer energie om in hitte dan in licht. Dit is de reden dat een gloeilamp zo ontzettend heet wordt en veel energie verbruikt.

Een led-lamp, daarentegen, straalt licht uit door elektronen te laten bewegen in een halfgeleidermateriaal. Hierbij wordt maar heel weinig warmte aangemaakt. Led-verlichting is dus een stuk zuiniger dan gloeilampen en wordt niet heet. Daar komt nog bij dat led-lampjes veel langer meegaan en dat de kwaliteit van het licht er tijdens de levensduur niet op achteruitgaat.

Bovendien zijn led-lampjes erg klein, waardoor ze heel veelzijdig in het gebruik zijn. Mis je bijvoorbeeld de sfeer van een ouderwetse gloeilamp? Bij Aldor Verlichting in Noord-Holland zijn volop led-lampen verkrijgbaar die er net zo mooi uitzien en sfeervol warm wit licht geven, maar dus een stuk zuiniger zijn. Ook kun je handige led-strips kopen of led-lampen met een wifi-verbinding, zodat je jouw verlichting kunt regelen met een app op je smartphone of tablet.

Ook warm licht met led-licht

Led-verlichting heeft jarenlang bekend gestaan om het koude witte licht, maar dat is intussen al lange tijd achterhaald! Tegenwoordig kunnen led-lampen namelijk in elke kleur worden gemaakt, van wit licht met verschillende lichttemperaturen tot felle neonkleuren. Dit betekent dat led-lampen perfect zijn voor sfeerverlichting in huis en in de tuin.

Om er zeker van te zijn dat je warm led-licht in huis haalt, moet je op de kleurtemperatuur letten (deze staat aangegeven op de verpakking). Een temperatuur van 3000 K of lager oogt warm, waarbij een led-lamp met een kleurtemperatuur van 2700 K het perfecte alternatief is voor een gloeilamp. Voor nog meer sfeer kies je natuurlijk led-verlichting met een dimmer!

Wil je jouw oude verlichting vervangen door led-verlichting of wil je geheel nieuwe sfeerverlichting met warm led-licht plaatsen? Aldor Verlichting komt graag je verlichting installeren in de provincie Noord-Holland. Neem contact op voor meer informatie.